Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Glad kille på 30 år söker sig som vill jobba som personlig assistent, deltid. 

Kooperativet Vilja söker dig som vill ha ett meningsfullt och varierande arbete. Som personlig assistent är du brukarens stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt.

Brukaren är en rullstolsburen kille på 30 år med omfattande behov av stöd. Däribland kommunikationen som sker med hjälp av bilder, TAKK samt gester. Han har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På fritiden åker han och badar, rider och träffar vänner. Han önskar en assistent som har nära till skratt och är bra på att skapa engagemang. Ser gärna att ditt barnasinne lever kvar samtidigt som du tar fullt ansvar för ditt arbete som personlig assistent.

Du behöver vara simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du ska tycka om att vistas i miljöer med djur och inte vara allergisk mot pälsdjur. Det är meriterande om du har vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete. Viktigast är dock att personkemin stämmer. Dokumentation ingår i tjänsten och det är viktigt att du kan hantera svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten är ett vikariat på ca 25 % med start omgående.
Fasta pass på rullande schema, varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour på nätterna. Lämplig tjänst för dig som studerar eller har annan anställning dagtid. Det är en fördel om du vill arbeta mer under sommaren för att täcka upp vakanta pass vid semester och sjukdom.

Vi tar emot ansökan via e-post.
Ange "81" som rubrik i din ansökan.
Urval sker löpande.

----------

1 plats. Glad kille i 35-årsåldern söker personlig assistent ca 50 %

Vi söker en engagerad personlig assistent till en kille på 35 år, rullstolsburen och multihandikappad. Han önskar en assistent som delar hans positiva inställning till livet och tycker om att följa med på olika aktiviteter.

Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Som person sätter du alltid brukaren i fokus. Flexibilitet är uppskattat av både brukare och arbetsgivare för att lätt lösa vardagen.

Vi går främst på personlig lämplighet och söker dig som ser detta arbete långsiktigt. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för den enskildes integritet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter, men då arbetet till största del utförs enskilt behöver du vara trygg med att arbeta självständigt.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datavana och kan uttrycka dig bra i både tal och skrift.

Arbetsplatsen är rökfri. Tjänsten innebär schemalagd arbetstid, ca 50% främst dagtid. Vi ser gärna att du är flexibel att även arbeta kvällar, nätter och helger vid behov.

Vi tar emot ansökan via e-post. Bifoga CV och personligt brev. Ange referens "22" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande. 

----------

1 plats. Man i Genarp söker dig som vill arbeta som personlig assistent i sommar. 

Kooperativet Vilja är ett brukarkooperativ för funktionsnedsatta med behov av personlig assistans. Inför sommaren söker en av våra brukare en kompetent och engagerad medarbetare.

Brukaren är en man på 40 år som har en intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder samt epilepsi. Han behöver hjälp med allt i vardagen, så som omvårdnad och kommunikation. Arbetet sker i brukarens egen bostad och i aktiviteter utanför hemmet. Vi erbjuder dig ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb som ger värdefull arbetslivserfarenhet.

Brukaren ser gärna manliga sökande, men det viktigaste är att personkemin stämmer mellan dig och brukaren. Tidigare erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättning och/eller epilepsi är meriterande. Körkort är ett krav då det ingår att köra brukarens egen bil i tjänsten.

Våra förväntningar på dig som söker; Du arbetar i ett team där samtliga är beroende av din insats. En hög arbetsmoral och ansvarstagande gör dig till en kvalificerad sökande. Brukaren uppskattar humor och förmågan att kunna entusiasmera och motivera. Att du är uppmärksam för brukarens behov är en förutsättning för att klara av arbetet. Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt, tycka om att ge stöd och omtanke, vara flexibel och ha respekt för brukarens integritet. Det är en stor fördel om du kan vara tillgänglig som behovsanställd även innan och efter sommaren.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datavana och talar, skriver och förstår svenska obehindrat. Du får inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet.

Du måste fyllt 18 år och vara rökfri.

Ange " referens 25" som rubrik.

Välkommen med din ansökan!

----------

1 plats. Pojke med multihandikapp söker personlig assistent ca 75 %.

Kooperativet Vilja söker dig som vill ha ett viktigt, omväxlande och meningsfullt arbete.

Brukaren är en 11- årig pojke som önskar kvinnliga, rökfria sökande. Det är en fördel om du bor i Malmö. Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Det är en merit om du har arbetat som personlig assistent tidigare. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för familjen samt den enskildes integritet. Vi går främst på personlig lämplighet.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation, det är därför viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Tjänsten innebär schemalagd varierad arbetstid vardag och helg med vaken natt när brukaren befinner sig på korttids.

Tjänsten är på ca 75 %, men till en början tidsbegränsad för att säkerställa assistansens kvalitet. Vi tar emot din ansökan via e-post. Bifoga ditt cv och ett personligt brev. Ange referensnummer ”48” i din ansökan.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/

----------