Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

----------

1 plats. 40-årig man i Genarp söker personlig assistent. 75 %

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en 40-årig man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Tjänsten är schemalagd arbetstid på rullande 3 veckors schema 75%.

Du som söker bör vara lugn, uppmärksam, ha humor och vara positiv.

Du ska ha förmåga att kunna motivera och entusiasmera.

Du får inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet.

Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättning och/eller epilepsi är meriterande.

Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att personkemin mellan er stämmer.

Bilkörning, med brukarens egen bil, ingår i tjänsten så det är ett krav att du har B-körkort.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor, och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet. 

Vi tar emot ansökan via mejl. Bifoga CV samt personligt brev.
Märk ansökan med referensnummer "25"
Urval sker löpande. Anställningen är till en början tidsbegränsad för att säkerställa assistansens kvalitet.

----------

1 plats. 35- årig kille söker personlig assistent ca 50 %

Ett vikariat fram till januari 2020. 

Vi söker en engagerad personlig assistent till en kille på 35 år, med eget boende i Lund.

Han önskar en assistent som delar hans positiva inställning till livet och tycker om att följa med på olika aktiviteter. Som person ska du tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Brukaren har ett multihandikapp och behöver hjälp med det mesta som kan uppkomma i vardagen.

Du ingår i ett team tillsammans med andra assistenter, men då arbetet till största del utförs enskilt behöver du vara trygg med att arbeta självständigt. Du skriver och talar svenska obehindrat. Arbetsplatsen är rökfri. Tjänsten innebär schemalagd arbetstid, ca 50% främst dagtid. Vi ser gärna att du är flexibel att även arbeta kvällar, nätter och helger vid behov.

Vi tar emot ansökan via e-post. Bifoga CV och personligt brev.

Ange referens "22" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande.

----------

2 platser. Glad kille med förvärvad hjärnskada söker personlig assistent. 

Söker en assistent som vill arbeta ca 75 % och en assistent som vill vara behovsanställd. 

Jag söker en kvinnlig personlig assistent. Du är konsekvent, strukturerad, motiverande, flexibel och har humor. Det läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent eller har kunskap om förvärvad hjärnskada och epilepsi. Det är viktigt att du kan samarbeta med mig, min familj och andra personer/assistenter runt omkring mig.

Lite om mig och min funktionsnedsättning Jag är en glad man på 33 år. Jag har en förvärvad hjärnskada som jag fick när jag var 10 år och behöver assistans dygnet runt för att få min vardag att fungera. Min skada påverkar mig både fysiskt och psykiskt på olika sätt. Jag är rullstolsburen och kan inte förflytta mig helt på egen hand. Jag har en permobil som jag använder utomhus, men inomhus har jag en vanlig rullstol. Jag tar medicin mot epilepsi och är spastisk på min högersida. En följd av min hjärnskada är att jag har kommunikationssvårigheter. Min förmåga att artikulera är nedsatt och talet låter därför lite otydligt och sluddrigt. Ibland har jag svårt att behålla koncentration och att hålla tråden i ett samtal. Det kan ta ett tag att vänja sig vid det men om man visar lyhördhet och tålamod brukar det inte vara ett problem och detta är tur eftersom jag faktiskt älskar att prata. Jag sitter gärna länge vid middagsbordet och skojar och diskuterar. Jag kan ha svårt att ta initiativ till att göra saker, något jag behöver peppas till! Jag har problem med mitt korttidsminne (men bra långtidsminne), vilket gör att jag t.ex kan glömma om jag borstat tänderna men minns varje rubrik i mina favoritfilmer Lord of the Rings. Jag tycker om att skriva på min dator, titta på film, lyssna på och prata om musik. Jag älskar Coca cola och pizza, och min snusdosa ligger aldrig långt ifrån mig.

Vi tar emot ansökan via e-post till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu 
Ange "51" som rubrik i din ansökan. Ange om du söker behovsanställning, 75 % eller båda. 
Urval sker löpande.

----------

1 plats. Kille på 30 år söker personlig assistent.

Kooperativet Vilja söker dig som vill ha ett meningsfullt och varierande arbete. Som personlig assistent är du brukarens stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Denna tjänst är schemalagd för att kunna kombinera med studier eller annat deltidsarbete. Brukaren är en rullstolsburen kille på 30 år med omfattande behov av stöd.Däribland kommunikationen som sker med hjälp av bilder, TAKK samt gester. Han har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På fritiden åker han och badar, rider och träffar vänner.

Han önskar en assistent som har nära till skratt och är bra på att skapa engagemang. Ser gärna att ditt barnasinne lever kvar samtidigt som du tar fullt ansvar för ditt arbete som personlig assistent. Du behöver vara simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du ska tycka om att vistas i miljöer med djur och inte vara allergisk mot pälsdjur. Det är meriterande om du har vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete. Viktigast är dock att personkemin stämmer. Du tala och skriver svenska obehindrat.

Fasta pass på rullande schema, varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour på nätterna. Lämplig tjänst för dig som studerar eller har annan anställning dagtid. Det är en fördel om du vill arbeta mer under sommaren för att täcka upp vakanta pass vid semester och sjukdom. Vi tar emot ansökan via e-post.

Vi tar emot ansökan via e-post till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu 
Ange "81" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande.

----------