Kooperativet Vilja

Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta som personlig assistent inom Kooperativet Vilja?
Maila då ditt CV samt personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att vara behovsanställd personlig assistent. Våra brukare bor i Malmö, Lund eller i någon närliggande kommun. Ett flertal är i 25-35 års åldern och har ett större hjälpbehov. Personlig omvårdnad samt skötsel av hemmet ingår i arbetet. Det förekommer också aktiviteter utanför hemmet såsom daglig verksamhet och fritidsaktiviteter. Välkommen med din ansökan till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Vikariat Lund. Deltid ca 70%.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en 40-årig man med Retts syndrom, boende i Lund. Tjänsten är ett vikariat tom Januari 2018, med möjlighet att därefter arbeta vid behov.

Du som söker måste behärska svenska obehindrat i tal och skrift. Det är meriterande om du från tidigare arbete har kunskap av CPAP-maskin och maskin mot saliv och slem, sk sugmaskin. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, är lyhörd och ansvarsfull. Du är en lugn person med ett glatt humör och du kan ta egna initiativ. Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är meriterande, likaså någon form av omvårdnadsutbildning. Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att personkemi mellan dig och brukaren stämmer.

Anställningen är ett vikariat tom Januari 2018, med möjlighet att därefter arbeta vid behov. Schemalagd arbetstid, främst eftermiddag/kväll. Två pass per månad (vardagar) arbetar du vaken natt, samt arbete varannan helg.

Ange referensnummer 047 i din ansökan.

----------

1 plats. Tillsvidare, deltid, Lund.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en 40-årig man med Retts syndrom, boende i Lund. Tjänsten är en tillsvidaretjänst, deltid, med fördelaktiga arbetstider för tex dig som studerar eller har annat arbete. Arbetspassen är förlagda två vardagskvällar samt en helg per månad. Möjlighet att arbeta extra vid övriga assistenters frånvaro finns.

Du som söker måste behärska svenska obehindrat i tal och skrift. Det är meriterande om du har kunskap om användning av CPAP-maskin och sk sugmaskin, mot saliv och slem.

Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, är lyhörd och ansvarsfull. Du är en lugn person med ett glatt humör och du kan ta egna initiativ.

Tidigare erfarenhet av arbete med personer med funktionshinder är meriterande, likaså någon form av omvårdnadsutbildning. Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att personkemi mellan dig och brukaren stämmer.

Arbetet som personlig assistent innebär att du följer brukaren i dennes vardag och hjälper brukaren med förekommande uppgifter så som hushållssysslor, personlig hygien och matning via PEG. Brukaren har behov av CPAP-maskin och sk sugmaskin, mot saliv och slem.

Ange referensnummer 47 i din ansökan.

----------

1 plats. Tillsvidare, deltid 60-80%, Lund.

Jag söker dig som är lyhörd, utåtriktad, trygg och stabil i dig själv men också initiativrik och har humor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent eller har kunskap om förvärvad hjärnskada då det skulle göra det lättare för dig att förstå mig. Du ska kunna arbeta kvällar och nätter. Det är av stor vikt att jag känner mig trygg och lyssnad till, och att du kan samarbeta med mig, min familj och andra personer runt omkring mig.

Jag är en 32- årig man som söker en kvinnlig personlig assistent. Jag har en förvärvad hjärnskada och behöver assistans dygnet runt då min skada påverkar mig både fysiskt och psykiskt. Jag är rullstolsburen och kan inte förflytta mig helt på egen hand. Jag har en permobil som jag använder utomhus, inomhus har jag en vanlig rullstol. Jag tar medicin mot epilepsi och är spastisk på min högersida. En följd av min hjärnskada är att jag har kommunikationssvårigheter. Min förmåga att artikulera är nedsatt och talet låter därför lite otydligt och sluddrigt, ibland har jag även svårt att behålla koncentration och att hålla tråden i ett samtal. Det kan ta ett tag att vänja sig vid detta men om man visar lyhördhet och tålamod brukar det inte vara ett problem. Jag älskar att prata och sitter gärna länge vid middagsbordet och diskuterar. Jag kan ha svårt att ta initiativ till att göra saker, något jag behöver peppas till! Jag har problem med mitt närtidsminne (men bra långtidsminne), vilket gör att jag t.ex. kan glömma om jag borstat tänderna men minns varje rubrik i mina favoritfilmer Lord of the Rings. Jag tycker om att skriva på min dator, titta på film, lyssna på musik och prata om musik. Jag älskar Coca cola och pizza, och min snusdosa ligger aldrig långt ifrån mig.

Om du vill arbeta som personlig assistent för mig så e-posta ditt CV samt ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du vill arbeta med mig. Ange referensnummer 51 i din ansökan.

----------

Behovsanställd personlig assistent i Malmö, Lund och kringliggande kommuner.

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i Malmö, Lund och kringliggande kommuner. Du kommer att introduceras på en eller ett par av våra enheter och erbjudas att arbeta vid behov vid ordinarie personals frånvaro.

Du som söker är en utåtriktad person som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du bör vara inkännande och lyhörd för att kunna tillgodose brukarens önskemål men ska samtidigt kunna följa givna riktlinjer och beslut. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer, är lojal och har en livssituation med utrymme att kunna vara flexibel.

-Att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift är ett krav då majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter och behöver stöd med kommunikation i sin vardag.

-Arbetet som personlig assistent kan vara fysiskt påfrestande så det är av stor vikt att du har grundläggande god fysik.

-Fullgjord gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor är önskvärt.

-Det är meriterande om du har körkort, behörighet B.

Som personlig assistent styrs dina arbetsuppgifter utifrån brukarens behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, matlagning, städning, hjälpa till med personlig hygien och vid toalettbesök.

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

---------- 

1 plats. Behovsanställning i Lund.

Jag är en 25-årig social och positiv kvinna boendes i Lund som p.g.a. utvecklingsstörning och rörelsehinder behöver personlig assistans. För att leva ett aktivt och utåtriktat liv behöver jag dig som är initiativrik, lyhörd och intresserad av ett människovårdande arbete. Du som söker är flexibel, ansvarsfull, rökfri och har ett positivt synsätt på livet. Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift. Det är viktigt för mig att personkemin mellan oss stämmer.

Hos mig är arbetstiden förlagd från eftermiddagen till morgonen därpå med jour nattetid. Under helger, röda dagar och semester behöver jag assistans dygnet runt.

Dina arbetsuppgifter är att hjälpa mig med allt i den dagliga livsföringen såsom personlig omvårdnad, vanligt förekommande sysslor i hemmet och att följa med mig på mina olika aktiviteter. Jag gillar sociala aktiviteter som fika på stan och att komma ut i naturen. Mina intressen är bland annat sång, musik, dans, ridning.

Ange referensnummer 49 i din ansökan.

----------

1 plats. Personlig assistent med körkort. Vikariat.

Kooperativet Vilja söker dig som vill vikariera som personlig assistent hos en 39-årig man med utvecklingsstörning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Att du har körkort, behörighet B, är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten.

Du som söker bör vara lugn, uppmärksam, ha humor, vara glad och positiv. Du ska ha förmåga att kunna motivera och entusiasmera. Du får inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbete med människor med funktionshinder och/eller epilepsi är meriterande. Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att Du som söker är rätt person för tjänsten.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår såväl personlig omvårdnad, skötsel av hemmet och matlagning som aktiviteter utanför hemmet.

Tjänsten är ett vikariat tom december 2017 med tillträde snarast. Varierad arbetstid utifrån schema. Ange referensnummer 25 i din ansökan.

----------

1 plats. Personlig assistent i Lund. Behovsanställning.

Utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund söker en personlig assistent som kan arbeta vid behov. Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ, men som samtidigt är lättsam och inte för strikt. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer.

Du behärskar svenska i både tal och skrift.

Du är inte allergisk mot häst och hund.

Du är simkunnig.

Du har grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omsorg.

Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och tunga lyft förekommer i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har grundläggande god fysik. Han har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar samt rider. Det händer att hund vistas i hans hem.

Arbetet är förlagt både i och utanför brukarens hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stallet eller vid bad. I arbetsuppgifterna som personlig assistent ingår bland annat att följa med på förekommande aktiviteter, hjälp vid toalettbesök, hjälp med personlig hygien, städning i hemmet och matlagning. Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och tunga lyft förekommer i arbetet.

Ange referensnummer 81 i din ansökan.

----------

För aktuella annonser se www.arbetsformedlingen.se