Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 

LEDIGA TJÄNSTER

PERSONALANSVARIG, DELTID 75%

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta på vårt kansli i Staffanstorp. Arbetet som personalansvarig hos oss innebär bland annat rekrytering, hålla medarbetar och lönesamtal med arbetsledare, ha stöd och rehabiliteringssamtal med såväl assistenter som arbetsledare, hålla i utbildningar samt att ha kontakt med olika myndigheter.
Var tredje vecka ansvarar du för Kooperativets jour.
Du som söker har någon form av högskoleutbildning. Det är viktigt att du har erfarenhet av LSS-verksamhet, är flexibel och initiativrik samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.
Tjänsten är tillsvidare med 6 månaders provanställning.
Tillträde i januari 2022.
Individuell lönesättning - Kollektivavtal finns
Sista ansökningsdag 2021-12-17
Ange referens 90
Urval och intervjuer sker löpande.
Mejla ditt CV och personliga brev till birgitte.essen@kooperativet-vilja.nu

MANLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL 50-ÅRIG MAN I LUND, DELTID 20-25%

Mannen behöver hjälp med det mesta som kan uppkomma i vardagen. Arbetet innebär bland annat skötsel av hemmet, matlagning, göra utflykter, högläsning av tidningen och tillsammans titta i fotoalbum. Mannen har egen bil som assistenten kör och han gillar att lyssna på musik ur sin stora skivsamling.
Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i ett mycket trevligt assistentteam. Du som är man, minst 25 år, rökfri och talar bra svenska är välkommen med din ansökan så berättar vi mer.
Arbetstider vardagar kl 15 - 19 eller 16 - 20 och någon helgdag kl 11 - 19.
Sista ansökningsdag 1 december, urval sker löpande, sök snarast.
Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25303561

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL 32-ÅRIG KVINNA I MALMÖ, DELTID

Personlig assistent till 32- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer lyft i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har god fysik. Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande. Brukaren har intresse av kommunikation och kommunicerar med bilder och ögonpekning. Du har en vilja att lära dig mer om alternativa sätt att kommunicera och har ett stort intresse av att arbeta med människor.

Arbetstiden är främst dagtid och kväll, förlagt utifrån ett rullande schema på sex veckor. I tjänsten ingår arbetspass under helg. Arbetspassen varierar i längd och är förlagda mellan klockan 08.00-21.00. 

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25118275

---   ---   ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN BOENDE I GENARP. DELTID 75%

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en man boende i Genarp. Man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi söker personlig assistent. Mannen bor i Genarp. Han tycker bland annat om musik, bakning, djur och natur. 

Erfarenhet av arbete med människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt, men det viktigaste är personkemi. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Det är ett krav att du har B-körkort då bilkörning med brukarens bil ingår i tjänsten. Arbetstiderna är varierande och arbetspass med vaken natt förekommer.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25250277

---   ---   ---

EXTRAJOBB SOM PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I LUND. DELTID

Denna tjänst passar för dig som studerar och vill arbeta som personlig assistent utöver dina studier, eller för dig som har en annan sysselsättning att komplettera detta arbete med.

Brukaren är en glad man med eget boende i Lund. Han har barnasinne och intresse för djur, främst hundar och hästar. Hans fritidsintressen är att åka och bada, rida och att träffa vänner. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med stöd av bilder och TAKK. Du måste vara simkunnig och ha god grundläggande fysik. Du bör även tycka om att vistas i miljöer med djur och får inte vara allergisk mot pälsdjur. 

Tjänsterna är deltid. Arbetstid är schemalagd vardag klockan 16.00- 08.00 med jour (sovande natt). Grundschemat är fyra veckor och du kommer under varje schemaperiod att arbeta 2- 4 pass, beroende på hur stor din tjänstgöringsgrad är.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25068684

---   ---   ---

UNG KVINNA I DALBY SÖKER KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT

Jag är en lugn men bestämd kvinna på 31-år med Retts syndrom som bor i egen lägenhet i Dalby. På fritiden umgås jag med mina vänner, jag rider, badar och gör andra aktiviteter som får livet att vara på topp.

Jag söker dig som vill vara behovsanställd , en extra resurs i mitt team. Du bör kunna hoppa in med kort varsel vid exempelvis sjukdom.  Du ska vara ett stöd för mig i allt som hör det dagliga livet till.

Du är icke rökare. Du har körkort, behörighet B. Du skriver och talar svenska obehindrat. Du bör inte vara rädd för hästar. Endast kvinnliga sökande. 

Ange referens 65 i din ansökan till birgitte.essen@kooperativet-vilja.nu VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25246077

---   ---   ---

EXTRAJOBB SOM PERSONLIG ASSISTENT. GENARP

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent åt en man boende i Genarp. Mannen har intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi söker personlig assistent. Han bor i Genarp och tycker bland annat om musik, bakning, djur och natur. 

Erfarenhet av arbete med människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt, men det viktigaste är personkemi. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Det är ett krav att du har B-körkort då bilkörning med brukarens bil ingår i tjänsten. Arbetstiderna är varierande. Brukaren har assistans dygnet runt, med vaken natt.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25034460

--- --- ---

EXTRA JOBB LÄMPLIGT FÖR STUDERANDE

KVINNLIG ASSISTENT CA 25% TILL 44-ÅRIG KVINNA I LUND

Vill du jobba som personlig assistent samtidigt som du studerar, i så fall kan detta vara något för dig.

Vi söker dig som kan jobba kväll med sovande natt och något helgpass.

Brukaren är en social, glad och pigg 44-årig kvinna med utvecklingsstörning och ett rörelsehinder. Hon har eget boende i Lund. Hon behöver hjälp med det mesta som kan uppkomma i vardagen. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning samt hjälp och stöd på Daglig verksamhet och vid fritidsaktiviteter.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25245260