Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Personlig assistent med arbetsledaruppdrag. Lund

Deltid, 50-60%. Schemalagd varierad arbetstid förlagd både vardag och helg. Nattpass med sovande jour ingår i tjänsten.

Du kommer att arbeta med en utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund. Han har ett omfattande hjälpbehov och tunga lyft förekommer i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har grundläggande god fysik. Han har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar samt rider. Det händer att hund vistas i hans hem.

Arbetet är förlagt både i och utanför hans hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stallet eller vid bad. I arbetsuppgifterna som personlig assistent ingår bland annat att följa med på aktiviteter, hjälp vid toalettbesök, hjälp med personlig hygien, städning i hemmet, matlagning.

Som arbetsledare till ett arbetslag med 8-10 personliga assistenter ansvarar du för att schemalägga och bemanna arbetspass, planerar och anordnar regelbundet personalmöte, samt ansvarar för att assistansen utförs på ett tillfredsställande sätt. Omkring 15 timmar i månaden är avsatt för administration. Du har kontinuerlig dialog med arbetsgruppen och även ett nära samarbete med kanslipersonalen.

Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ, men som samtidigt är lättsam och inte för strikt. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer. Du behärskar svenska i både tal och skrift. Du får inte vara allergisk mot häst och hund. Du måste vara simkunnig. Du har grundläggande god fysik. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omsorg. Det är även meriterande om du har erfarenhet av tidigare ledarskap.

För rollen som arbetsledare krävs att du har förmåga att planera och organisera, och att du kan vara flexibel i ditt administrativa arbete.

Anställningen är till en början tidsbegränsad timanställning och övergår, efter att det säkerställts att arbetet mellan dig och brukare fungerar väl, till en tillsvidareanställning- så länge assistansuppdraget varar.

Ange referensnummer 81-1 i din ansökan.

----------

1 plats. Man i Genarp söker personlig assistent med körkort. Vikariat 75%.

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en 40-årig man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Tjänsten är ett vikariat på minst 6 månader from juli. Schemalagd arbetstid, 75%. Att du har körkort, behörighet B, är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten.

Du som söker bör vara lugn, uppmärksam, ha humor, vara glad och positiv. Du ska ha förmåga att kunna motivera och entusiasmera. Du får inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättning och/eller epilepsi är meriterande. Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att Du som söker är rätt person för tjänsten.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet. Bilkörning ingår i tjänsten.

Ange "vikariat 25" som rubrik i din ansökan.

----------

1 plats. Behovsanställd personlig assistent med körkort. Genarp.

Är du intresserad av att arbeta sombehovsanställd personlig assistent åt en 40-årig man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi? 

Du som söker bör vara lugn, uppmärksam, ha humor, vara glad och positiv. Du ska ha förmåga att kunna motivera och entusiasmera. Du får inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Att du har körkort, behörighet B, är ett krav då bilkörning ingår i tjänsten. Tidigare erfarenhet av arbete med människor med funktionsnedsättning och/eller epilepsi är meriterande. Brukaren ser gärna manliga sökande, men viktigast är att Du som söker är rätt person för tjänsten.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet. Bilkörning ingår i tjänsten.

Tjänsten är en behovsanställning men tillträde snarast. För dig som tillträder tjänsten finns goda möjligher att även erbjudas sommarvikariat.

Ange "behovsanställning 25" som rubrik i din ansökan.

----------

Man i Lund söker personlig assistent. Behovsanställning.

Utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund söker behovsanställd personlig assistent. Brukaren sitter i rullstol och har ett omfattande behov av stöd för att hans vardag ska fungera. Brukaren har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar, rider och träffar vänner.

Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ, men som samtidigt är lättsam och inte för strikt. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer. Du behärskar svenska i tal och skrift. Du får inte vara allergisk mot häst och hund. Du är simkunnig. Du har grundläggande god fysik. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omsorg.

Arbetet är förlagt både i och utanför brukarens hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stall eller vid bad. I arbetsuppgifterna som personlig assistent ingår bland annat att följa med på aktiviteter, hjälpa brukaren vid toalettbesök, hjälpa brukaren med personlig hygien, hushållssysslor. Arbetstiden är varierad.

Ange "Behovsanställning 81" som rubrik i din ansökan.

----------

Multihandikappad pojke i Malmö söker personlig assistent. Deltid ca 70%.

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en multihandikappad 10-årig pojke boende i Malmö. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent boende i Malmö.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du är ordningsam, lyhörd, flexibel och arbetar alltid med brukaren i fokus. Du är icke-rökare. Du bor i Malmö. Det är ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande.

Arbetsuppgifterna styrs utifrån brukarens behov. Du kommer bland annat att hjälpa brukaren med omvårdnad och personlig hygien så som sondmatning och blöjbyte. Du arbetar i brukarens hem, vaken natt på korttidsboende och följer med brukaren under dennes bussresa till skolan.

Schemalagd varierad arbetstid; eftermiddagar vardagar, vaken natt enstaka vardag, dag/kvällspass en helg var 4:e vecka. Tjänstgöringsgrad ca 70%. Tillträde from Augusti, dessförinnan bredvidgång enligt överenskommelse. Ange referensnummer 48 i din ansökan.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

----------

1 plats. Personlig assistent till 40-årig kvinna i Lund. Vikariat, 90%.

Vi söker dig som vill arbeta dagtid/kväll med sovande natt och något helgpass enligt ett 4-veckors schema och erbjuder dig ett omväxlande jobb i ett assistentteam med kollegor i åldern 25-50 år. Tjänsten är ett vikariat tom juni 2019 med eventuell förlängning. Har du erfarenhet av liknande arbete är det en merit men viktigast är att personkemin stämmer. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent.

Brukaren är en social, glad och pigg 40-årig kvinna med utvecklingsstörning och ett rörelsehinder. Hon har eget boende i Lund. Hon behöver hjälp med det mesta som kan uppkomma i vardagen. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, samt hjälp och stöd vid daglig verksamhet och fritidsaktiviteter t.ex. bad och ridning.

Du som söker ska ha en positiv livssyn, mycket tålamod och humor samt empatisk förmåga. Du har stort intresse av att jobba med människor Du är ansvarsfull, noggrann, lyhörd, initiativrik och kan bjuda på dig själv. Du har ett intresse för matlagning. Du är rökfri och talar flytande svenska.

Tjänsten är ett vikariat med tjänstgöringsgrad ca 90%. Rullande 4–veckorsschema; dagtid, kväll/sovande natt samt något helgpass. Dygnspass kan förekomma. Tjänsten ska tillträdas i mitten av augusti efter bredvidgång i juli/augusti.

Vi tar emot ansökan via epost till; christina.hu.isaksson@gmail.com
Ange referens "29-1"

----------

2 platser. Personlig assistent till 40-årig kvinna i Lund. Deltid.

Vi söker dig som vill arbeta dagtid/kväll med sovande natt och något helgpass enligt ett 4-veckors schema och erbjuder dig ett omväxlande jobb i ett assistentteam med kollegor i åldern 25-50 år. En av tjänsterna är ett vikariat tom juni 2019 med eventuell förlängning. Har du erfarenhet av liknande arbete är det en merit men viktigast är att personkemin stämmer. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent.

Brukaren är en social, glad och pigg 40-årig kvinna med utvecklingsstörning och ett rörelsehinder. Hon har eget boende i Lund. Hon behöver hjälp med det mesta som kan uppkomma i vardagen. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, samt hjälp och stöd vid daglig verksamhet och fritidsaktiviteter t.ex. bad och ridning.

Du som söker ska ha en positiv livssyn, mycket tålamod och humor samt empatisk förmåga. Du har stort intresse av att jobba med människor Du är ansvarsfull, noggrann, lyhörd, initiativrik och kan bjuda på dig själv. Du har ett intresse för matlagning. Du är rökfri och talar flytande svenska.

Två tjänster ska tillsättas, tjänstgöringsgrad ca 30% respektive ca 40%. Rullande 4–veckorsschema; dagtid, kväll/sovande natt samt något helgpass. Dygnspass kan förekomma. Tjänsten ska tillträdas i slutet av juli efter bredvidgång i juli.

Vi tar emot ansökan via epost till; christina.hu.isaksson@gmail.com
Ange referens "29-2"

----------

Man i Staffanstorp söker personlig assistent. Behovsanställning.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent åt en livsglad 26-årig man bosatt i Staffanstorp. Vi söker dig som vill arbeta extra vid behov och vi ser gärna att du kan ta dig an ett arbetspass med kort varsel. Arbetet är förlagt till dagtid/kväll med sovande natt samt helgpass och erbjuder dig ett omväxlande arbete i ett assistentteam med kollegor i åldern 25-40 år.

Du som söker ska ha en positiv livssyn, mycket tålamod och humor samt empatisk förmåga. Du har stort intresse av att arbeta med människor. Du är ansvarsfull, noggrann, lyhörd, initiativrik och kan bjuda på dig själv. Du som söker talar och skriver flytande svenska. Brukaren är helt rullstolsburen och tunga lyft förekommer, lift finns i hemmet. Brukaren tycker om att ta långa promenader i sin permobil vid fint väder. Arbetet hos brukaren förutsätter att du har god fysik.

Brukaren är en social och pratsam man med mental- samt fysisk funktionsnedsättning. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, samt hjälp och stöd vid daglig verksamhet och fritidsaktiviteter t.ex. bad, bowling, osv. Annars är musik, teater, tv- och datorspel de stora intressena. Har du erfarenhet av liknande arbete är det en merit men viktigast är att personkemin stämmer.

Brukaren önskar en manlig personlig assistent. Till brukarens hem finns goda bussförbindelser från både Lund och Malmö. Ange "Behovsanställning 39" som rubrik i din ansökan.

----------