Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

 

1 plats. Personlig assistent till kvinna i Malmö

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent till en 28- årig kvinna med Retts syndrom, boende i Malmö. Du som söker har ett glädjefyllt humör och bjuder gärna på dig själv. Det faller sig naturligt för dig att vara lyhörd för andra människors behov och ta fullt ansvar för ditt arbete.

Det är viktigt att du är empatisk och har ett stort intresse för att arbeta med människor. Ett pedagogiskt tillvägagångssätt och en vilja att lära dig mer om alternativa kommunikationssätt är värdefullt för brukaren. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Brukaren önskar endast kvinnliga sökande. En god fysik samt att du behärska svenska språket obehindrat i tal och skrift är en förutsättning för att klara av arbetet. Arbetsplatsen är rökfri.

Ansökan tas emot via e-post. Bifoga ditt cv och ett personligt brev.
Ange referensnummer 36 i din ansökan. Urval sker löpande.

----------

1 plats. Personlig assistent sökes till 40- årig tjej i Lund ca 85 %

Kooperativet vilja söker en kvinnlig personlig assistent som kan jobba dagtid/kväll med sovande natt och något helgpass enligt ett rullande 4-veckors schema. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i ett trevligt assistentteam i åldern 22-50 år.

Brukaren är en social, glad och pigg 40-årig tjej med utvecklingsstörning och rörelsehinder. Hon har eget boende i en marklägenhet i Lund. Önskvärda egenskaper hos dig är positiv livssyn, mycket tålamod och humor. Det är bra om du har erfarenhet av liknande arbete, men viktigast är att personkemin stämmer. Ett särskilt plus är om du är intresserad av matlagning och kostfrågor.

Brukaren är beroende av en väl fungerande kommunikation och därför har vi som krav att du talar och förstår svenska väl. Brukaren vill endast ha kvinnliga sökande. Du ska även vara rökfri.

Ca 85% tjänst med 4 -veckors rullande schema ; dagtid, kväll/sovande natt samt något helgpass. Dygnspass kan förekomma. Det finns möjlighet att jobba extra vid andra assistenters ledighet och sjukdom. Tjänsten ska tillträdas efter nyår efter bredvidgång i december.

----------