Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Som personlig assistent arbetar du med engagemang för en annan medmänniska, vilket kan innebära hjälp eller stöd med vardagliga sysslor som många människor kan ta för givet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 


LEDIGA TJÄNSTER

EXTRAJOBB SOM PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I LUND. DELTID 25%

En glad man med barnasinne och stort intresse för djur söker nu fler personliga assistenter. Hans fritidsintressen är att åka och bada, rida och träffa vänner. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med hjälp av bilder och TAKK. Eftersom kommunikation är en stor del av arbetet är det ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Brukaren söker en personlig assistent som är lyhörd, ansvarsfull, har nära till skratt och som har förmåga att motivera och skapa engagemang. Han ser gärna att du har barnasinnet kvar. han har som fritidsaktivitet att åka och bada så det förväntasatt du är simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du bör tycka om att vistas i miljöer med djur och får inte vara allergisk mot pälsdjur. Det är meriterande om du har vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete, men viktigast är att personkemi stämmer.

Tjänsten är en antällning på 25%. Arbetstid är schemalagd klockan 16.00-08.00 med jour (sovande natt) och du arbetar totalt fem pass på fyra veckor. Utöver detta finns möjlighet att arbeta extra när behov uppstår. Skicka in din ansökan via e-post och bifoga ditt cv samt ett personligt brev (filformat pdf eller doc/docx). Ange referensnummer 81 i din ansökan.

---   ---   ---

MANLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL MAN I STAFFANSTORP. SOMMARVIKARIAT & VID BEHOV

Kooperativet Vilja söker en man som är intresserad av att arbeta som personlig assistent åt en livsglad 28-årig man bosatt i Staffanstorp.

Vi söker dig som vill arbeta som sommarvikarie under Augusti- September, vecka 33-35. Därefter finns möjlighet att erbjudas ett vikariat. Arbetet är förlagt dagtid/kväll med sovande natt samt helgpass. Du erbjuds ett omväxlande jobb i ett assistentteam med kollegor i ålder 25-40 år.

Du som söker har en positiv livssyn, mycket tålamod och humor samt empatisk förmåga. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, är ansvarsfull, noggrann, lyhörd, initiativrik och kan bjuda på dig själv. Det är ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift, och det är fördel om du har datorvana och kan dela brukarens stora intresse för data och dataspel.

Brukaren är en social och pratsam man med mental- samt fysisk funktionsnedsättning. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, samt hjälp och stöd vid daglig verksamhet och fritidsaktiviteter t.ex. bad, bowling, teater osv. När det är fint väder tar brukaren gärna långa promenader i sin permobil, annars är musik, tv- och datorspel stora intressen.

Har du erfarenhet av liknande arbete är det en merit men viktigast är att personkemin stämmer. Brukaren önskar en manlig personlig assistent. Bussförbindelser till Staffanstorp är goda.

Skicka din ansökan med e-post och bifoga CV samt personligt brev. Ange referensnummer 39 i din ansökan.

---   ---   ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL 31-ÅRIG KVINNA I MALMÖ. BEHOVSANSTÄLLNING MED INKLUDERAT SOMMARVIKARIAT

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en 31- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer vissa lyft. Hjälpmedel finns i hemmet.

Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande. Tjänsten är en behovsanställning med schemalagt sommarvikariat i sommar. Du ska kunna arbeta alla tider på dygnet, vaken natt ingår i schema. Till hösten finns möjlighet att eventuellt erbjudas enstaka fast pass. Bredvidgång och tillträde till tjänst sker omgående.

Arbetsuppgifterna är varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov och innebär allt från hushållssysslor och personlig omvårdnad till att följa med till daglig verksamhet och aktiviteter utanför hemmet.

Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glädjefyllt humör, kan ta initiativ samt bjuda på dig själv.

Du är icke rökare och behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Du har en vilja att lära dig mer om alternativa sätt att kommunicera och har ett stort intresse av att arbeta med människor.

Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av personlig assistans och/eller pedagogiskt arbete. Ange referensnummer 36 i din ansökan.

---   ---   ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES. BEHOVSANSTÄLLNING KVÄLL/ VAKEN NATT

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent till en 31- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer vissa lyft. Hjälpmedel finns i hemmet.

Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande. Tjänsten är en behovsanställning och gäller främst för pass mellan klockan 16-21 och 21-08 (vaken natt). Till hösten finns möjlighet att eventuellt erbjudas enstaka fast nattpass under helg.

Arbetsuppgifterna är varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov och innebär allt från hushållssysslor och personlig omvårdnad till att följa med till daglig verksamhet och aktiviteter utanför hemmet.

Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glädjefyllt humör, kan ta initiativ samt bjuda på dig själv. Du är icke rökare och behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Du har en vilja att lära dig mer om alternativa sätt att kommunicera och har ett stort intresse av att arbeta med människor. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av personlig assistans och/eller pedagogiskt arbete.

Ange referensnummer 36:Natt i din ansökan.

---   ---   ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL POJKE I MALMÖ. DELTID 30%

Kooperativet Vilja söker en kvinnlig personlig assistent, 25 år eller äldre, åt en liten, nätt och glad pojke boende i Malmö. Pojken är 13 år och sitter i rullstol. Han tycker mycket om att vistas utomhus och att vara ute i naturen.

Arbetstid är förlagt utifrån ett rullande schema. Vaken natt, kväll och dagtid helg ingår i schemat. Du som söker är självständig, lyhörd, rökfri och pratar svenska obehindrat. Du ska tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Som person ska du i din yrkesroll kunna bemöta andra människor på ett professionellt sätt. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för både familj samt den enskildes integritet. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete inom omsorg, socialt arbete eller som personlig assistent, men viktigast är personlig lämplighet och att samspel mellan brukare och dig fungerar väl.

Pojken har behov av stöd och hjälp med det mesta i sin vardag, vilket gör att du som personlig assistent är mycket viktig för honom. Dina arbetsuppgifter styrs utifrån hans behov och du kommer bland annat att hjälpa honom med omvårdnad, personlig hygien, sondmatning och att följa med på aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation och kommunikation, det är därför viktigt att du behärskar svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Är du den vi söker? Skicka ett mail där du bifogar ditt cv och ett personligt brev. Märk din ansökan med 48:30.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

---   ---   ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL POJKE I MALMÖ. EXTRAJOBB & SOMMARVIKARIAT

Kooperativet Vilja söker en kvinnlig personlig assistent, 25 år eller äldre, åt en liten, nätt och glad pojke boende i Malmö. Pojken är 13 år och sitter i rullstol. Han tycker mycket om att vistas utomhus och att vara ute i naturen.

Tjänsten är ett sommarvikariat from v 29 tom v 35 med möjlighet att därefter erbjudas fasta pass. Bredvidgång sker enligt överenskommelse under juni. Arbetstid är förlagt utifrån ett rullande schema. Vaken natt, kväll och dagtid helg ingår i schemat. Du som söker är självständig, lyhörd, rökfri och pratar svenska obehindrat. Du ska tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Som person ska du i din yrkesroll kunna bemöta andra människor på ett professionellt sätt. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för både familj samt den enskildes integritet. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete inom omsorg, socialt arbete eller som personlig assistent, men viktigast är personlig lämplighet och att samspel mellan brukare och dig fungerar väl.

Pojken har behov av stöd och hjälp med det mesta i sin vardag, vilket gör att du som personlig assistent är mycket viktig för honom. Dina arbetsuppgifter styrs utifrån hans behov och du kommer bland annat att hjälpa honom med omvårdnad, personlig hygien, sondmatning och att följa med på aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation och kommunikation, det är därför viktigt att du behärskar svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Är du den vi söker? Skicka ett mail där du bifogar ditt cv och ett personligt brev. Märk din ansökan med 48

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/¨

---   ---   ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I MALMÖ

Man boende i Malmö söker personlig assistent. Tjänsten är för närvarande en behovsanställning men kan under sommaren och under kommande föräldraledighet komma att utökas. Arbetspassen är dygnspass inklusive jour.

Du som söker är 35år eller yngre, kulturarbetare, och har tidigare erfarenhet av yrket. Du har kunskap om autism, har god kunskap om näringslära, är flexibel, kan arbeta i team och är bosatt i Malmö. På grund av funktionsnedsättningens art är det ett krav att du talar svenska obehindrat.

Arbetet består i att bistå brukaren med stöd i alla hans vardagliga sysslor, att följa med på daglig verksamhet och på fritidsaktiviteter. I arbetet ingår även dokumentation.

För att ansöka maila ditt cv och ett personligt brev. Märk din ansökan med 86.

---   ---   ---

Våra annonser finns även publicerade på https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/ Sökord: Kooperativet Vilja

Tänk på att ange referensnummer till den tjänst som din ansökan avser.