Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

----------

1 plats. Kvinnlig personlig assistent sökes till 30- årig kvinna i Malmö.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en 30- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer lyft. Det finns hjälpmedel men du behöver kunna stötta upp vid behov.

Tjänsten är på ca 50 % med tillträde omgående, finns eventuellt utrymme för en större tjänst till hösten. Schemalagd arbetstid på rullande 6 veckors schema med dag-, kvälls-, och nattpass (vaken natt). I schemat ingår det att arbeta både helg och vardag. Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande.

Arbetsuppgifterna är varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov och innebär allt från hushållsysslor och personlig omvårdnad till att följa med till daglig verksamhet och aktiviteter utanför hemmet.

Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glädjefyllt humör, kan ta initiativ samt bjuda på dig själv. Du är icke rökare och behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift. Du har en vilja att lära dig mer om alternativa kommunkationssätt och och har ett stort intresse av att arbeta med människor. Det är en merit om du har tidigare erfarenhet av personlig assistans och/eller pedagogiskt arbete.

Tjänsten är till en början tidsbegränsad för att säkerställa assistansens kvalitet. Märk din ansökan med "RE 36". Urval sker löpande.

----------