Kooperativet Vilja

Jobba hos oss

Är du intresserad av att arbeta som personlig assistent inom Kooperativet Vilja?
Maila då ditt CV samt personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att vara behovsanställd personlig assistent. Våra brukare bor i Malmö, Lund eller i någon närliggande kommun. Ett flertal är i 25-35 års åldern och har ett större hjälpbehov. Personlig omvårdnad samt skötsel av hemmet ingår i arbetet. Det förekommer också aktiviteter utanför hemmet såsom daglig verksamhet och fritidsaktiviteter. Välkommen med din ansökan till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Behovsanställd personlig assistent till man i Lund.

Utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund söker en personlig assistent som kan arbeta vid behov. Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ, men som samtidigt är lättsam och inte för strikt. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer.

Du behärskar svenska i både tal och skrift. Du är inte allergisk mot häst och hund. Du är simkunnig. Du har grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omvårdnad eller omsorg.

Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och lyft kan förekomma i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har grundläggande god fysik. Brukaren har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar samt rider. Det händer att hund vistas i hans hem.

Arbetet är förlagt både i och utanför brukarens hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stallet eller vid bad. I arbetsuppgifterna som personlig assistent ingår bland annat att följa med på förekommande aktiviteter, hjälp vid toalettbesök, hjälp med personlig hygien, städning i hemmet och matlagning. Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och lyft kan förekomma i arbetet.

Ange referensnummer 81 i din ansökan.

----------

1 plats. Personlig assistent i Malmö, deltid samt extra vid behov.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en multihandikappad 10-årig pojke, boende i Malmö.

Deltidsanställning ca 20% med möjlighet att arbeta extra vid kollegors frånvaro. Schemalagd arbetstid; tre korta morgonpass (vardag) per vecka, varannan fredagseftermiddag, ett helgpass/månad.

Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent. Du som söker är icke-rökare, bor i Malmö och behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Som person är du ordningsam, lyhörd, ansvarsfull och flexibel. Tidigare erfarenhet av personer med funktionshinder är en merit, likaså någon form av omvårdnadsutbildning. Det är av största vikt att personkemin mellan dig och brukaren stämmer.

Arbetet som personlig assistent innebär bland annat att hjälpa brukaren med personlig omvårdnad och hygien så som matning och blöjbyte. Du kommer mestadels att arbeta i brukarens hem, men aktiviteter utanför hemmet förekommer.

Ange referensnummer 48 i din ansökan. Urval och intervju sker löpande. Tillträde snarast.

För att bli aktuell för anställning krävs att du uppvisar utdrag ur belastningsregister innan du tillträder tjänsten.

----------

1 plats. Behovsanställning Staffanstorp.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta med en 25-årig man med utvecklingsstörning samt rörelsehinder, boende i Staffanstorp.

Du som söker bör vara mellan 25-40 år, ha ett stort intresse av att arbeta med människor och behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Brukaren önskar en manlig personlig assistent. Som person är du ansvarsfull, tålmodig och har god fysik då lyft kan förekomma. Det är viktigt att du är trygg i dig själv och i din yrkesroll som personlig assistent. Det är en fördel om du har datorvana och kan dela brukarens stora intresse för data och dataspel. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat matlagning, skötsel av hemmet, hjälp med personlig hygien, hjälp vid toalettbesök, att följa med brukaren till daglig verksamhet och att följa med på andra förekommande aktiviteter utanför hemmet.

Ange referensnummer 39 i din ansökan.

----------

1 plats. Behovsanställning Malmö.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent till en 28-årig kvinna med Retts syndrom, boende i Malmö.

Du som söker bör ha arbetat som personlig assistent alternativt ha erfarenhet från pedagogiskt arbete. Du är icke-rökare, har god fysik och du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Du har en vilja att lära mer om alternativa kommunikationssätt och ett stort intresse av att arbeta med människor. Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glatt humör, kan ta egna initiativ samt kan bjuda på dig själv. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov. Arbetet innebär bland annat att hjälpa brukaren med hushållssysslor (städning, matlagning, tvätt), hjälpa brukaren vid toalettbesök och med personlig omvårdnad, följa med på daglig verksamhet eller fritidsaktiviteter utanför hemmet.

Tjänsten är en behovsanställning för att täcka upp vid ordinarie personals frånvaro, arbetstiden kommer därför att variera. Både dagpass och nattpass (vaken natt) förekommer.

Ange referensnummer 36 i din ansökan.

----------

Behovsanställd personlig assistent i Malmö, Lund och kringliggande kommuner.

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i Malmö, Lund och kringliggande kommuner. Du kommer att introduceras på en eller ett par av våra enheter och erbjudas att arbeta vid behov vid ordinarie personals frånvaro.

Du som söker är en utåtriktad person som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du bör vara inkännande och lyhörd för att kunna tillgodose brukarens önskemål men ska samtidigt kunna följa givna riktlinjer och beslut. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer, är lojal och har en livssituation med utrymme att kunna vara flexibel.

-Att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift är ett krav då majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter och behöver stöd med kommunikation i sin vardag.

-Arbetet som personlig assistent kan vara fysiskt påfrestande så det är av stor vikt att du har grundläggande god fysik.

-Fullgjord gymnasieutbildning och tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor är önskvärt.

-Det är meriterande om du har körkort, behörighet B.

Som personlig assistent styrs dina arbetsuppgifter utifrån brukarens behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, matlagning, städning, hjälpa till med personlig hygien och vid toalettbesök.

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

----------

För aktuella annonser se www.arbetsformedlingen.se