Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Personlig assistent till 27-årig tjej i Lund. Behovsanställning

Jag är en 27-årig social och positiv kvinna boendes i Lund som p.g.a. utvecklingsstörning och rörelsehinder behöver personlig assistans.

För att leva ett aktivt och utåtriktat liv behöver jag dig som är initiativrik, lyhörd och intresserad av ett människovårdande arbete.
Du som söker är flexibel, ansvarsfull, rökfri och har ett positivt synsätt på livet.
Du behärskar svenska obehindrat i både tal och skrift.
Det är viktigt för mig att personkemin mellan oss stämmer.

Hos mig är arbetstiden förlagd från eftermiddagen till morgonen därpå med jour nattetid. Under helger, röda dagar och semester behöver jag assistans dygnet runt.

Dina arbetsuppgifter är att hjälpa mig med allt i den dagliga livsföringen såsom personlig omvårdnad, vanligt förekommande sysslor i hemmet och att följa med mig på mina olika aktiviteter. Jag gillar sociala aktiviteter som fika på stan och att komma ut i naturen. Mina intressen är bland annat sång, musik, dans, ridning.

Vi tar emot ansökan via e-post till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu 
Ange "49" som rubrik i din ansökan. 
Urval sker löpande.

----------

Jag söker en personlig assistent mellan 25- 45 år. Du är konsekvent, strukturerad, motiverande, flexibel och har humor. Det läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent eller har kunskap om förvärvad hjärnskada och epilepsi. Det är viktigt att du kan samarbeta med mig, min familj och andra personer/assistenter runt omkring mig.

Lite om mig och min funktionsnedsättning Jag är en glad man på 33 år. Jag har en förvärvad hjärnskada som jag fick när jag var 10 år och behöver assistans dygnet runt för att få min vardag att fungera. Min skada påverkar mig både fysiskt och psykiskt på olika sätt. Jag är rullstolsburen och kan inte förflytta mig helt på egen hand. Jag har en permobil som jag använder utomhus, men inomhus har jag en vanlig rullstol. Jag tar medicin mot epilepsi och är spastisk på min högersida. En följd av min hjärnskada är att jag har kommunikationssvårigheter. Min förmåga att artikulera är nedsatt och talet låter därför lite otydligt och sluddrigt. Ibland har jag svårt att behålla koncentration och att hålla tråden i ett samtal. Det kan ta ett tag att vänja sig vid det men om man visar lyhördhet och tålamod brukar det inte vara ett problem och detta är tur eftersom jag faktiskt älskar att prata. Jag sitter gärna länge vid middagsbordet och skojar och diskuterar. Jag kan ha svårt att ta initiativ till att göra saker, något jag behöver peppas till! Jag har problem med mitt korttidsminne (men bra långtidsminne), vilket gör att jag t.ex kan glömma om jag borstat tänderna men minns varje rubrik i mina favoritfilmer Lord of the Rings. Jag tycker om att skriva på min dator, titta på film, lyssna på och prata om musik. Jag älskar Coca cola och pizza, och min snusdosa ligger aldrig långt ifrån mig.

Vi tar emot ansökan via e-post till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu 
Ange "51" som rubrik i din ansökan. 
Urval sker löpande.

----------