Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Sommarvikarie till kvinna i Limhamn

Inför sommaren söker en av våra brukare en kompetent och engagerad sommarvikarie.

Brukaren är en kvinna i 50- årsåldern med Retts syndrom. Hon behöver hjälp med allt i vardagen, så som omvårdnad och kommunikation. Arbetet sker i brukarens egen bostad och i aktiviteter utanför hemmet exempelvis daglig verksamhet, bad och gymnastik. Brukaren önskar endast kvinnliga personliga assistenter.

Vi erbjuder dig ett viktigt, omväxlande och roligt sommarjobb som ger värdefull arbetslivserfarenhet. Arbetet som personlig assistent handlar om att ge brukaren stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Arbetet är till största del schemalagd tid med fasta pass, men vi ser gärna att du har flexibilitet att hoppa in extra vid behov. Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och sovande jour alla dagar i veckan.

Våra förväntningar på dig som söker;

Du arbetar i ett team där samtliga är beroende av din insats. En hög arbetsmoral och ansvarstagande gör dig till en kvalificerad sökande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt, tycka om att ge stöd och omtanke, vara flexibel och ha respekt för brukarens integritet.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datavana och talar, skriver och förstår svenska obehindrat.

Du måste fyllt 18 år och vara rökfri.

 

1 plats. Personlig assistent samt arbetsledare till 35-årig kille i Lund

Ett av våra team söker en assistent som är intresserad av att även vara arbetsledare när nuvarande går i pension.

Brukaren är en kille på 35 år, rullstolsburen och multihandikappad. Han önskar en assistent som delar hans positiva inställning till livet och tycker om att följa med på olika aktiviteter. Som person ska du kunna bemöta människor på ett bra sätt och tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. För att passa i rollen bör du kunna se lösningar och ha god planeringsförmåga. Du sätter alltid brukaren i fokus och verkar för att samspelet i gruppen fungerar. Flexibilitet är uppskattat av både brukare och arbetsgivare för att lätt lösa vardagen. Vi går främst på personlig lämplighet och söker dig som ser detta arbete långsiktigt.

Som arbetsledare arbetar du tillsammans med biträdande arbetsledare för att säkerställa den dagliga assistansen. Det ingår schemaläggning, bemanning vid semester och sjukdom, rekrytering, medarbetarsamtal osv.

Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för den enskildes integritet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter, men då arbetet till största del utförs enskilt behöver du vara trygg med att arbeta självständigt. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datavana och kan uttrycka dig bra i både tal och skrift. Arbetsplatsen är rökfri.

Tjänsten innebär schemalagd varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour på nätterna. Nuvarande arbetsledare avslutar sin tjänst den 1 april 2019, då ser vi gärna att bredvidgången är avklarad.

Vi tar emot ansökan via e-post. Bifoga CV och personligt brev. Ange referens "arbetsledare 22" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande.

----------

1 plats. Personlig assistent till positiv kille i Lund

Brukaren är en kille på 29 år med stort intresse av djur, främst hundar och hästar. På fritiden åker han och badar, rider och träffar vänner. Han är rullstolsburen och har ett omfattande behov av stöd. Däribland kommunikationen som sker med hjälp av bilder, TAKK samt gester. Han önskar en assistent som har nära till skratt samt förmågan att se hans behov och önskemål. Det är en fördel om ditt barnasinne lever kvar samtidigt som du tar fullt ansvar för ditt arbete som personlig assistent.

Då brukaren ofta åker och badar behöver du vara simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du ska tycka om att vistas i miljöer med djur och inte vara allergisk mot pälsdjur. Det är meriterande om du har vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete. Viktigast är dock att personkemin stämmer. Det är ett krav att du kan hantera svenska språket obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten är på ca 30-40% med start 1 februari, men vi ser gärna att du kan börja bredvidgången tidigare. Fasta pass på rullande schema, varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour på nätterna.

Vi tar emot ansökan via e-post. Ange "81" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande.

----------