Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till katrin@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 

LEDIGA TJÄNSTER

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN BOENDE I LUND, DAGTID CA 40 %

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en äldre man boende i Lund, Värpinge.

Dina arbetsuppgifter som assistent är att hjälpa brukaren i vardagen samt följa med på olika aktiviteter.

Passen är förlagda till 2 dagar i veckan mellan kl. 10,00-18,00.

Brukaren ser gärna att du som söker är man och över 40 år.

Det är ett krav att du har körkort.

Klicka här för att komma till annonsen på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN MED AUTISM. MALMÖ. 

Personlig assistent sökes till man med autism mm. Du som söker ska kunna svara JA på följande krav:

  • Jag har tidigare erfarenhet som personlig assistent.
  • Jag känner väl till Malmö och stadens kulturliv.
  • Jag vet vad TAKK innebär.
  • Jag är inte yngre än 25år eller äldre än 40 år.
  • Jag har glimten i ögat, har tålamod, är uppfinningsrik och är flexibel.
  • Jag har kreativa intressen t ex musik eller att måla.


Tjänsten är till en början en behovsanställning men kan eventuellt utökas till fasta pass för rätt person. Arbetet är förlagt onsdag eftermiddag till torsdag eftermiddag med sovande jour. Brukaren bor i centrala Malmö.

Klicka här för att komma till annonsen på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL MAN I LUND. DELTID CA 25 %

Denna tjänst passar för dig som studerar och vill arbeta som personlig assistent utöver dina studier, eller för dig som har en annan sysselsättning att komplettera detta arbete med.

Brukaren är en glad man med eget boende i Lund. Han har barnasinne och intresse för djur, främst hundar och hästar. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med stöd av bilder och TAKK. Eftersom kommunikation är en stor del av arbetet är det ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten är på deltid ca 25 %. Arbetstid är schemalagd vardagar kl. 16-08 med jour (sovande natt) på rullande 4 veckors schema.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT, 50 ÅR ELLER ÄLDRE SÖKES. CA 70-80%

Kooperativet Vilja söker dig som är 50 år eller äldre, och som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna som har en förvärvad hjärnskada, apraxi och afasi. Kvinnan är i 70-års åldern, bor i Malmö och behöver hjälp med det mesta i sin vardag såsom omvårdnad och kommunikation, där det sociala samspelet är komplext. Hon tycker bland annat om musik, sång, inredning och promenader.

Vi söker dig med varierande livserfarenhet och vi ser gärna att du har starka intressen vid sidan om arbetet som personlig assistent. Det är en merit om du har vårdutbildning eller erfarenhet från vården, alternativt som personlig assistent gärna där brukaren har haft förvärvad hjärnskada. Du ska vara icke-rökare och får inte ha pälsdjursallergi då hund finns i hemmet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på ca 70-80 % beroende på hur de vakanta passen fördelas. Du ska kunna arbeta både dagpass, kvällspass och vaken natt. Bredvidgång påbörjas snarast.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

UNG KVINNA I DALBY SÖKER KVINNLIG ASSISTENT. SOMMARVIK CA 75 %

Jag är en lugn kvinna med en egen positiv vilja. Jag är 31-år med Retts syndrom och bor i egen lägenhet i Dalby. På fritiden umgås jag med mina vänner, jag rider, badar och gör andra aktiviteter som får livet att vara på topp. Jag söker nu en sommarvikarie som vill arbeta när mina ordinarie assistenter har semester. Det är en fördel om du kan gå in extra vid eventuell sjukfrånvaro.

Tjänsten är ett vikariat från v 25 tom v 30 på ca 75 %. Innan och efter vikariatet ser jag gärna att du har en behovsanställning.

Endast kvinnliga sökande.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL 34 ÅRIG SOCIAL KVINNA I LÖDDEKÖPINGE. SOMMARVIKARIAT. 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna i 30-års åldern boende i Löddeköpinge.

Brukaren söker endast kvinnliga, rökfria assistenter.

Körkort är ett krav då bilkörning till/från olika aktiviteter ingår i tjänsten. Det kan vara allt ifrån veckohandling, en träff med vännerna, skola, shopping eller bad. Det är även ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Brukaren ser gärna att du som söker är vaccinerad mot covid-19.

Vi ser gärna en person som tycker om att arbeta med människor, är ansvarsfull och glad. Brukaren är en glad och rolig person som har lätt för skratt och tycker om sociala sammanhang. Så önskar du ett socialt arbete med en fantastisk grupp kollegor så är det dig vi söker.

Klicka här för att komma till annonsen på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

MANLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES ÅT MAN I STAFFANSTORP. SOMMARVIK CA 70-80 %

Kooperativet Vilja söker en man som är intresserad av att arbeta som personlig assistent åt en livsglad 30-årig man bosatt i Staffanstorp. Arbetstiden är varierad och sovande natt ingår i tjänsten. Tjänsten är ett sommarvikariat på ca 70-80 %.

Du som söker har en positiv livssyn, mycket tålamod och humor samt empatisk förmåga. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, är ansvarsfull, noggrann, lyhörd, initiativrik och kan bjuda på dig själv. Det är ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Det är fördel om du har datorvana och kan dela brukarens stora intresse för data och dataspel.

Brukaren är en social och pratsam man med mental- samt fysisk funktionsnedsättning. Arbetet innebär bland annat personlig omvårdnad, skötsel av hemmet, matlagning, samt hjälp och stöd vid daglig verksamhet och fritidsaktiviteter t.ex. bad, bowling, teater osv. När det är fint väder tar brukaren gärna långa promenader i sin permobil, annars är musik, tv- och datorspel stora intressen.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

KILLE PÅ 35 ÅR I STAFFANSTORP SÖKER PERSONLIG ASSISTENT

Jag är en kille på 35 år med förvärvad hjärnskada som nu söker en ny personlig assistent! Bor i egen lägenhet i ett radhus i Staffanstorp och har assistans dygnet runt, med sovande jour på natten.

Jag har en hjärnskada som jag fick genom en skallskada när jag var nio år. Ibland blir jag arg och ledsen över min situation, därför är det bra om du är empatisk och pedagogisk i de situationerna. Jag har även nära till skratt och till känslor överlag så det hjälper mig om du är lyhörd och har tålamod.

Min funktionsnedsättning medför bland annat att jag är rullstolsburen, har ataxi (ofrivilliga skakningar), ett långsamt lite otydligt tal samt humörsvängningar. Men jag är oftast snäll, charmig och skojfrisk om jag får säga det själv.

Jag blir oftast glad och får energi av att hitta på något kul som bio, restaurangbesök, konserter, teater och fotbollsmatch med favoritlaget Mff. Men jag behöver bli motiverad och peppad för att komma ur gamla vanor att mest vara hemma framför tv och dator. Jag har en bil och gillar att åka ut på en tur så om du har körkort är det önskvärt, annars kan vi ta promenader eller färdtjänst/buss. Jag går även på daglig verksamhet tre dagar i veckan samt tränar för min rygg.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida