Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till katrin.lyden@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Pojke i Malmö söker personlig assistent ca 75 %.

Brukaren är en multihandikappad pojke på 11 år som önskar en kvinnlig assistent boende i Malmö.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Som person arbetar du aktivt för att hjälpa andra och värdesätter en arbetsplats med god sammanhållning. Vi ser gärna att du är omsorgsfull och har förmågan att alltid arbeta med brukaren i fokus. Ditt intresse av att arbeta med människor är stort och du har en positiv inställning till livet.

Att du behärskar svenska språket obehindrat är en förutsättning för att klara av arbetet. Omvårdnadsutbildning eller tidigare erfarenhet av att arbeta med människor är meriterande men inget krav. Det viktigaste är att personkemin mellan dig och brukaren stämmer. Arbetsplatsen är rökfri.

Tjänsten är på ca 75 % med varierad arbetstid vardag och helg. Det finns möjlighet till att jobba extra vid andra assistenters ledighet och sjukdom.

Vi tar emot ansökan via e-post. Bifoga ditt cv och ett personligt brev. Ange referensnummer 48 i din ansökan.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/

----------

1 plats. Personlig assistent sökes till 40- årig tjej i Lund ca 85 %

Kooperativet vilja söker en kvinnlig personlig assistent som kan jobba dagtid/kväll med sovande natt och något helgpass enligt ett rullande 4-veckors schema. Vi erbjuder dig ett omväxlande jobb i ett trevligt assistentteam i åldern 22-50 år.

Brukaren är en social, glad och pigg 40-årig tjej med utvecklingsstörning och rörelsehinder. Hon har eget boende i en marklägenhet i Lund. Önskvärda egenskaper hos dig är positiv livssyn, mycket tålamod och humor. Det är bra om du har erfarenhet av liknande arbete, men viktigast är att personkemin stämmer. Ett särskilt plus är om du är intresserad av matlagning och kostfrågor.

Brukaren är beroende av en väl fungerande kommunikation och därför har vi som krav att du talar och förstår svenska väl. Brukaren vill endast ha kvinnliga sökande. Du ska även vara rökfri.

Ca 85% tjänst med 4 -veckors rullande schema ; dagtid, kväll/sovande natt samt något helgpass. Dygnspass kan förekomma. Det finns möjlighet att jobba extra vid andra assistenters ledighet och sjukdom. Tjänsten ska tillträdas efter nyår efter bredvidgång i december.

----------

1 plats. Man i Lund söker personlig assistent. vikariat på ca 75 % plus biträdande arbetsledare. 

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent samt biträdande arbetsledare. Brukaren är en multihandikappad man på 35 år med eget boende i Lund.

Brukaren önskar en assistent med positiv inställning till livet som trivs med att följa med på aktiviteter av olika slag. Flexibilitet samt kreativitet är önskvärda egenskaper och det är en fördel om du delar hans intresse för natur, film och kultur. Vi söker dig som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du är lyhörd för brukarens behov och önskemål och arbetar alltid med brukaren i fokus.

Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande tjänster, viktigast är dock att personkemin stämmer. För att kunna hantera rollen som biträdande arbetsledare krävs ett intresse för administrativa uppgifter samt att du behärskar svenska språket obehindrat. Arbetsplatsen är rökfri. Tjänsten innebär schemalagd varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour nattetid.

Vi tar emot ansökan via e-post. Bifoga CV och personligt brev. Ange referens "22" som rubrik i din ansökan. Urval sker löpande.

----------

1 plats. Man i Lund söker personlig assistent. Vikariat ca 50 %.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent åt en rullstolsburen man på 29 år som har ett omfattande behov av stöd. Däribland kommunikationen som sker med hjälp av bilder, TAKK samt gester. Brukaren har stort intresse av djur, främst hundar och hästar. På fritiden åker han och badar, rider och träffar vänner.

För att trivas i rollen som assistent behöver du ha förmåga att kunna se brukarens behov och vara bra på att skapa engagemang. Som person arbetar du aktivt för att hjälpa andra och värdesätter en god kommunikation. Brukaren ser gärna att ditt barnasinne lever kvar samtidigt som du tar fullt ansvar för ditt arbete som assistent.

Då brukaren ofta åker och badar behöver du vara simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du ska tycka om att vistas i miljöer med djur och inte vara allergisk mot pälsdjur.

För att kunna klara av arbetet behöver du behärska svenska obehindrat i både tal och skrift. Det är meriterande om du har en vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete. Viktigast är dock att personkemin stämmer.

Tjänsten är ett vikariat på ca 50 % med start senast i november, men vi ser gärna att du kan börja bredvidgången tidigare. Tjänsten innebär schemalagd varierad arbetstid vardag och helg med sovande jour nattetid.

Ange referensnummer "Vikariat81"

----------

1 plats. Glad man med förvärvad hjärnskada söker personlig assistent. Deltid ca 30 %

Jag söker en personlig assistent mellan 25- 45 år. Du är konsekvent, strukturerad, motiverande, flexibel och har humor. Det läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent eller har kunskap om förvärvad hjärnskada och epilepsi. Det är viktigt att du kan samarbeta med mig, min familj och andra personer/assistenter runt omkring mig.

Lite om mig och min funktionsnedsättning: Jag är en glad man på 33 år. Jag har en förvärvad hjärnskada som jag fick när jag var 10 år och behöver assistans dygnet runt för att få min vardag att fungera. Min skada påverkar mig både fysiskt och psykiskt på olika sätt. Jag är rullstolsburen och kan inte förflytta mig helt på egen hand. Jag har en permobil som jag använder utomhus, men inomhus har jag en vanlig rullstol.

Jag tar medicin mot epilepsi och är spastisk på min högersida. En följd av min hjärnskada är att jag har kommunikationssvårigheter. Min förmåga att artikulera är nedsatt och talet låter därför lite otydligt och sluddrigt. Ibland har jag svårt att behålla koncentration och att hålla tråden i ett samtal. Det kan ta ett tag att vänja sig vid det men om man visar lyhördhet och tålamod brukar det inte vara ett problem och detta är tur eftersom jag faktiskt älskar att prata. Jag sitter gärna länge vid middagsbordet och skojar och diskuterar. Jag kan ha svårt att ta initiativ till att göra saker, något jag behöver peppas till! Jag har problem med mitt korttidsminne (men bra långtidsminne), vilket gör att jag t.ex kan glömma om jag borstat tänderna men minns varje rubrik i mina favoritfilmer Lord of the Rings. Jag tycker om att skriva på min dator, titta på film, lyssna på och prata om musik. Jag älskar Coca cola och pizza, och min snusdosa ligger aldrig långt ifrån mig. 


Vill du ansöka om att arbeta som personlig assistent för mig? Skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och varför du vill arbeta med mig.
Ange referensnummer 51

----------

1 plats. Kvinna i Malmö söker personlig assistent. Deltid. 

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent åt en kvinna som har en förvärvad hjärnskada, apraxi och afasi. Hon är 70 år och behöver hjälp med det med mesta i vardagen såsom omvårdnad och kommunikation, där det sociala samspelet är komplext. Arbetet sker i bostaden och i aktiviteter utanför hemmet. Brukaren gillar bland annat musik, sång, inredning och promenader.

- Du som söker bör ha erfarenhet, samt ett stort intresse av att arbeta med människor. - Du bör vara följsam, ha tålamod och vara lyhörd, där förmågan att tänka abstrakt är en tillgång.
- Du bör känna till vad låg affektivt bemötande innebär.
- Det är viktigt att du är tydlig och trygg i dig själv och innehar goda kunskaper i det svenska språket. Viktigast är dock att personkemin stämmer.

I arbetet ingår även skötsel av hemmet. Det är en merit om du har en vårdutbildning eller erfarenhet från vården alternativt som personlig assistent gärna där brukaren har haft förvärvad hjärnskada. Du ska vara icke-rökare och inte ha pälsdjursallergi. Vi söker dig med varierande livserfarenhet och vi ser gärna att du har starka intressen vid sidan om arbetet som personlig assistent.

Tjänsten är på deltid, schemalagd arbetstid med rullande arbetspass på framför allt kvällstid.
Tillträde omgående.

Uppge referensnummer 052 i din ansökan.

-----------

1 plats. 29- årig tjej i Löddeköpinge söker personlig assistent. Vikariat.

Kooperativet Vilja söker dig som är i åldern 18-35 år med erfarenhet av omvårdnad och/eller personlig assistans. Du har ett stort intresse av att arbeta med människor, är ansvarsfull, glad, positiv och utåtriktad. Du bör inte vara rädd för, eller allergisk mot, hästar. Du är rökfri samt har körkort (behörighet B). Du talar och skriver svenska obehindrat. Kunskaper inom TAKK är ett önskemål, men inget krav. Tidigare erfarenhet av arbete inom omsorg eller som personlig assistent är ett stort plus. Brukaren önskar kvinnlig sökande.

Arbetet som personlig assistent innebär att du stöttar brukaren under hennes vardag, både i och utanför hemmet. Schemalagd arbetstid med jour (väntetid). Tjänsten är ett vikariat, ca 20%, med fördelaktigt schema för dig som t.ex. studerar. Vi ser gärna att du som söker även har möjlighet att arbeta extra vid behov.

Ange referensnummer 38 i din ansökan.

----------