Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 

LEDIGA TJÄNSTER

KILLE PÅ 35 ÅR SÖKER KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT, STAFFANSTORP. DELTID

Jag är en kille på 35 år, bor i egen lägenhet i ett radhus i Staffanstorp och har assistans dygnet runt, med sovande jour på natten. Jag har en hjärnskada som jag fick genom en skallskada när jag var nio år. Min funktionsnedsättning medför bland annat att jag är rullstolsburen, har ataxi (ofrivilliga skakningar), ett långsamt lite otydligt tal samt humörsvängningar. Jag blir oftast glad och får energi av att hitta på något kul som bio, restaurangbesök, konserter, teater och fotbollsmatch med favoritlaget Mff. Men jag behöver bli motiverad och peppad för att komma ur gamla vanor att mest vara hemma framför tv och dator. Jag har en bil och gillar att åka ut på en tur så om du har körkort är det önskvärt.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25076411

---   ---   ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL 32-ÅRIG KVINNA I MALMÖ, DELTID

Personlig assistent till 32- årig kvinna med Retts Syndrom, boende i Malmö. Hon är rullstolsburen och det förkommer lyft i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har god fysik. Till denna tjänst önskas endast kvinnliga sökande. Brukaren har intresse av kommunikation och kommunicerar med bilder och ögonpekning. Du har en vilja att lära dig mer om alternativa sätt att kommunicera och har ett stort intresse av att arbeta med människor.

Schemaläggning pågår och det finns därmed stor möjlighet för brukare att vara flexibel för assistenters önskemål. Arbetstiden är främst dagtid och kväll, förlagt utifrån ett rullande schema på sex veckor. I tjänsten ingår arbetspass under helg. Arbetspassen varierar i längd och är förlagda mellan klockan 08.00-21.00. Tjänstgöringsgrad som kan erbjudas är mellan 50-85%, vilket motsvarar arbete 20-35timmar/vecka. Det är viktigt att du anger i din ansökan hur stor tjänstgöringsgrad du önskar.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25118275

---   ---   ---

MANLIG PERSONLIG ASSISTENT SÖKES. VIKARIAT 75%, STAFFANSTORP

En livsglad 29-årig man bosatt i Staffanstorp söker ny assistent. Brukaren är en social och pratsam man med mental- samt fysisk funktionsnedsättning. På fritiden tycler han bla om bad, bowling, teater. När det är fint väder tar han gärna långa promenader i sin permobil, annars är musik, tv- och datorspel stora intressen.

Det är ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Det är fördel om du har datorvana och kan dela brukarens stora intresse för data och dataspel. Arbetet är förlagt dagtid/kväll med sovande natt samt helgpass. Du erbjuds ett omväxlande jobb i ett assistentteam med kollegor i ålder 25-40 år.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25130368

---   ---   ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN BOENDE I GENARP. DELTID 50%

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en man boende i Genarp. Man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi söker personlig assistent. Mannen bor i Genarp. Han tycker bland annat om musik, bakning, djur och natur. 

Erfarenhet av arbete med människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt, men det viktigaste är personkemi. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Det är ett krav att du har B-körkort då bilkörning med brukarens bil ingår i tjänsten. Arbetstiderna är varierande och arbetspass med vaken natt förekommer.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25118356

---   ---   ---

EXTRAJOBB SOM PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I LUND. DELTID

Denna tjänst passar för dig som studerar och vill arbeta som personlig assistent utöver dina studier, eller för dig som har en annan sysselsättning att komplettera detta arbete med.

Brukaren är en glad man med eget boende i Lund. Han har barnasinne och intresse för djur, främst hundar och hästar. Hans fritidsintressen är att åka och bada, rida och att träffa vänner. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med stöd av bilder och TAKK. Du måste vara simkunnig och ha god grundläggande fysik. Du bör även tycka om att vistas i miljöer med djur och får inte vara allergisk mot pälsdjur. 

Tjänsterna är deltid. Arbetstid är schemalagd vardag klockan 16.00- 08.00 med jour (sovande natt). Grundschemat är fyra veckor och du kommer under varje schemaperiod att arbeta 2- 4 pass, beroende på hur stor din tjänstgöringsgrad är.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25068684

---   ---   ---

UNG KVINNA I DALBY SÖKER KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT

Jag är en glad bestämd kvinna på 31-år med Retts syndrom som bor i egen lägenhet i Dalby. På fritiden umgås jag med mina vänner, jag rider, badar och gör andra aktiviteter som får livet att vara på topp.

Jag söker dig som vill vara behovsanställd , en extra resurs i mitt team. Du bör kunna hoppa in med kort varsel vid exempelvis sjukdom.  Du ska vara ett stöd för mig i allt som hör det dagliga livet till.

Du är icke rökare. Du har körkort, behörighet B. Du skriver och talar svenska obehindrat. Du bör inte vara rädd för hästar. Endast kvinnliga sökande. 

Ange referens 65 i din ansökan till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu VÄLKOMMEN MED DIN ANSÖKAN.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25166244

---   ---   ---

EXTRAJOBB SOM PERSONLIG ASSISTENT. GENARP

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent åt en man boende i Genarp. Mannen har intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi söker personlig assistent. Han bor i Genarp och tycker bland annat om musik, bakning, djur och natur. 

Erfarenhet av arbete med människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt, men det viktigaste är personkemi. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Det är ett krav att du har B-körkort då bilkörning med brukarens bil ingår i tjänsten. Arbetstiderna är varierande. Brukaren har assistans dygnet runt, med vaken natt.

Se annons: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/25034460

--- --- ---