Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent?

Maila då ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer 90 i din ansökan.

 

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök. Hos några brukare ingår bilkörning med brukarens bil i tjänsten.

Vi söker dig som är utåtriktad, trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla.

Du är lyhörd för brukarens önskemål och behov, och du arbetar alltid med brukaren i fokus.

Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av alternativ kommunikation tex bilder eller tecken.

Arbetet kan i vissa situationer vara fysiskt påfrestande, du bör därför ha grundläggande god fysik.

Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.


 

LEDIGA TJÄNSTER

1 plats. Multihandikappad man i Lund söker personlig assistent. Deltid.

Utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund söker personlig assistent. Han har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar samt rider.

Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ men som samtidigt är lyhörd och alltid arbetar med brukaren i fokus. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer. Du behärskar svenska i både tal och skrift. Har du kunskaper inom alternativ kommunikation är detta meriterande. Du är inte allergisk mot häst och hund. Du är simkunnig. Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och lyft kan förekomma i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har grundläggande god fysik. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omvårdnad eller omsorg.

Arbetet är förlagt både i och utanför brukarens hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stallet eller vid bad. Som personlig assistent har du ett varierande arbete och dina arbetsuppgifter styrs utifrån brukarens önskemål och behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i förekommande uppgifter, följa med på aktiviteter, utföra hushållssysslor, hjälpa brukaren med personlig hygien och vid toalettbesök.

Arbetstiden är förlagd till ett dygnspass (inklusive jour) en gång per vecka. Veckodag för arbetspass varierar och tjänstgöring under helg förekommer. Tjänstgöringsgrad är 37%.

Ange referensnummer 081 i din ansökan.

----------

1 plats. Multihandikappad pojke boende i Malmö söker personlig assistent. Deltid.

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en multihandikappad 10-årig pojke, boende i Malmö. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du är ordningsam, lyhörd, flexibel och arbetar alltid med brukaren i fokus. Du är icke-rökare. Du bor i Malmö. Det är ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men det är av störst vikt att personkemin mellan dig och brukaren stämmer.

Arbetsuppgifterna styrs utifrån brukarens behov. Du kommer bland annat att hjälpa brukaren med omvårdnad och personlig hygien så som sondmatning och blöjbyte. Du följer med brukaren under dennes bussresa till skolan.

Schemalagd arbetstid; tre korta morgonpass (vardag) per vecka och varannan fredagseftermiddag. Schemaändring kommer eventuellt att ske under hösten med möjlighet att därefter få arbeta mer. Möjlighet finns att arbeta extra vid kollegors frånvaro.

Ange referensnummer 048 i din ansökan.

Innan anställning krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/

 ----------

1 plats. Personlig assistent till flicka i Staffanstorp. Sommarvikariat.

Kooperativet Vilja söker dig som är intresserad av att arbeta som personlig assistent till en 12-årig flicka som har autism och intellektuell funktionsnedsättning. Anställningen är ett sommarvikariat mellan den 18 juni och 12 augusti. Den schemalagda arbetstiden är varierad; dag-, kväll- och helgpass förekommer. Brukaren ska resa bort en vecka i juli och under denna vecka finns inte möjlighet att erbjuda arbete så du kommer då att vara långledig.

Vi söker dig som är trygg i dig själv och har en stark ansvarskänsla. Du är inkännande, har tålamod och har lätt för att anpassa dig i olika situationer. Du har god grundläggande fysik då arbetet emellanåt kan vara fysiskt krävande. Du är icke-rökare. Du har körkort, behörighet B. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Du är inte rädd för vatten.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men det är av största vikt att personkemin mellan dig och brukaren stämmer.

Som personlig assistent styrs dina arbetsuppgifter utifrån brukarens behov. Din arbetsplats är där brukaren befinner sig och du följer brukaren i dennes vardag. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att motivera och stötta brukaren i allt förekommande i dennes vardag, att hjälpa till med personlig hygien och vid toalettbesök, att följa med på aktiviteter.

Du kommer att påbörja din bredvidgång så snart som möjligt enligt överenskommelse men senast i Maj. Ange referensnummer 67 i din ansökan.

För att bli aktuell för tjänsten krävs att du innan anställning uppvisar aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag via länk; https://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/belastningsregistret-barn-med-funktionsnedsattning/

----------

1 plats. Personlig assistent till kvinna i Malmö. Behovsanställning med god chans till vikariat.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som behovsanställd personlig assistent till en 28-årig kvinna med Retts syndrom, boende i Malmö. Det finns stor möjlighet att erbjudas ett längre vikariat framöver.

Du som söker bör ha arbetat som personlig assistent alternativt ha erfarenhet från pedagogiskt arbete. Du är icke-rökare, har god fysik och du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Du har en vilja att lära mer om alternativa kommunikationssätt och ett stort intresse av att arbeta med människor. Som person är du empatisk, lyhörd och ansvarsfull. Du har ett glädjefyllt humör, kan ta egna initiativ samt kan bjuda på dig själv. Brukaren önskar en kvinnlig personlig assistent.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens individuella behov. Arbetet innebär bland annat att hjälpa brukaren med hushållssysslor (städning, matlagning, tvätt), hjälpa brukaren vid toalettbesök och med personlig omvårdnad, följa med på daglig verksamhet och fritidsaktiviteter utanför hemmet.

Ange referensnummer 36 i din ansökan. Urval sker löpande.

----------

1 plats. Behovsanställd personlig assistent till man i Lund.

Utåtriktad multihandikappad man med eget boende i Lund söker en personlig assistent som kan arbeta vid behov.

Du som söker är en ansvarsfull person som kan ta initiativ, men som samtidigt är lättsam och inte för strikt. Du har humor, barnasinne och nära till skratt. Det är viktigt att du med lugn kan hantera stressiga situationer och miljöer. Du behärskar svenska i både tal och skrift. Du är inte allergisk mot häst och hund. Du är simkunnig. Du har grundläggande god fysik. Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent är meriterande, likaså om du har utbildning inom omvårdnad eller omsorg.

Brukaren har ett omfattande hjälpbehov och lyft kan förekomma i arbetet, det är därför viktigt att du som söker har grundläggande god fysik. Brukaren har ett stort intresse för djur, främst hundar och hästar. På sin fritid åker han och badar samt rider. Det händer att hund vistas i hans hem.

Arbetet är förlagt både i och utanför brukarens hem t.ex. vid daglig verksamhet, i stallet eller vid bad. I arbetsuppgifterna som personlig assistent ingår bland annat att följa med på förekommande aktiviteter, hjälp vid toalettbesök, hjälp med personlig hygien, städning i hemmet och matlagning.

Ange referensnummer 81 i din ansökan.